<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=858597241848862&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Inertisering

Door de toevoeging van een inert gas worden chemische processen, zoals oxidatie, tegengegaan. Een inert gas als stikstof heeft oneindig veel toepassingen voor veel verschillende industrieën.

Oplossing

Inertisering middels stikstof

Oxidatie is één van de grootste uitdagingen voor veel (productie)processen. Stoffen mogen niet in aanraking komen met zuurstof, omdat dit het verouderingsproces van het product versnelt, de resultaten beïnvloedt of een chemische reactie doet starten.  

Een inert gas, zoals stikstof, is een gas dat geen chemische reactie aangaat. Hierdoor is het geschikt om te dienen als buffer tussen een product of proces en de buitenlucht, om deze te beschermen tegen invloeden van buitenaf. 

Inertisering in verschillende branches

Toepassingen van inertisering lopen dan ook sterk uiteen. Denk bijvoorbeeld aan verpakstations, waar we stikstof toevoegen aan verpakkingen om de houdbaarheid van dagverse producten te verlengen. Producten als zacht fruit verouderen hierdoor minder snel, waardoor ze langer hun kwaliteit behouden.  

Ziekenhuizen en laboratoria gebruiken voor het uitvoeren van medische onderzoeken vaak een inert gas, om de resultaten niet te laten beïnvloeden door factoren van buitenaf. Met een inert gas, zoals stikstof, creëren we een omgeving voor het onderzoeksobject of medische toepassing (zoals een 3D-printer), waar onder andere zuurstof en bacteriën geen kans krijgen een chemische reactie te veroorzaken of de onderzoeksomstandigheden te beïnvloeden.  

Ook voor de maakindustrie en (bier)brouwerijen kan inertisering een belangrijke rol spelen om processen, die zuurstofvrij moeten plaatsvinden, te beschermen. Bijvoorbeeld door tinbaden te voorzien van een stikstofdeken, waardoor er geen oxidatie kan optreden, of het reinigen van productievaten van reststoffen, zuurstof of koolstofdioxide. Ook kan er middels druk voor worden gezorgd dat vloeistoffen zich van tank naar tank verplaatsen.


Advies op maat

Met inertisering voorkom je dus dat door zuurstof een verouderings- en/of slijtageproces in werking wordt gezet en beschermen we een product of proces tegen invloeden van buitenaf. Presscon adviseert je graag over de mogelijke toepassing van inertisering middels stikstof voor jouw product of proces.

Offerte aanvragen 
Producten

Onze producten waarmee wij jou vooruit helpen

Benieuwd met welke producten we inertisering voor jouw organisatie kunnen realiseren? We adviseren je graag in een persoonlijk gesprek.

 • Modulair ontwerp
 • Laag energieverbruik
 • Lange levensduur
 • Multifunctioneel inzetbaar
Presscon N-Gen

Multifunctionele stikstof generator

Multifunctionele stikstof generator

BEKIJK PRODUCT
 • +25 jaar ervaring met perslucht
 • Eigen innovatie en productieafdeling
 • Maatwerk
 • Duurzame en energiezuinige oplossingen
Compressoren

Compressoren

Compressoren

BEKIJK PRODUCT
 • Aan te sluiten op veel compressortypes
 • Zorgt voor constante persdruk en debiet
 • Koppelt compressoren in aparte ruimtes
 • Efficiënte aansturing compressorpark
Presscon AFX-Control

Electronisch aansturingspaneel

Electronisch aansturingspaneel

BEKIJK PRODUCT
Neem contact op

Offerte of persoonlijk advies?