<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=858597241848862&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

ICT en Datacenters

De enorme warmte die datacenters en serverruimtes genereren brengen een verhoogd risico op brand met zich mee. Daarnaast zijn het kwetsbare systemen, waar je geen (blus)water bij in de buurt wilt hebben. Stikstof biedt een oplossing voor effectieve brandpreventie.

Branche

Brandpreventie in ICT en datacenters

Voorkomen is beter dan genezen. In het geval van een datacenter of serverruimte geldt dat al helemaal. De kwetsbare systemen zijn een bron van waardevolle informatie, maar ook brandgevaarlijk. Blussen is vaak geen passende oplossing, omdat dit de kwetsbare systemen aantast. Door het zuurstofgehalte in de lucht te verlagen door toevoeging van stikstofkan er voorkomen worden dat er brand ontstaat na een kortsluiting.

Serverruimtes/UPS kunnen bij uitstek geschikt zijn voor de inzet van stikstof voor brandpreventie. Doordat er vaak weinig mensen de ruimte in- en uit moeten, kan stikstof vrij efficiënt worden ingezet. Daarnaast kunnen wij 24/7 monitoring verzorgen, waardoor je ook direct op de hoogte wordt gesteld bij een lek of ander probleem. Gaat het om de opslag van privacygevoelige data? Geen probleem, de monitoring is niet verplicht. Zo helpt Presscon je vooruit.

USP's

Presscon als partner voor datacenters

Sparringspartner Sparringspartner
Jarenlange ervaring Jarenlange ervaring
24/7 monitoring 24/7 monitoring
Efficiënt en energiezuinig Efficiënt en energiezuinig
Oplossingen

Hoe wij ICT en Datacenters voorruit helpen

Presscon is al jaren een van dé spelers op het gebied van stikstof brandbeveiliging. Of je nou op zoek bent naar een volledig nieuw systeem, of op zoek bent naar verbeterde kwaliteit; wij helpen je vooruit.