<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=858597241848862&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Brouwerijen

Bierbrouwen is een ingewikkeld proces, waarbij iedere stap van invloed is op de uiteindelijke smaak van het product. Door CO2 (grotendeels) te vervangen door stikstof in de brouwerij is er een kostenbesparing tot 90% te realiseren en bovendien is het proces te versnellen.

Branche

Bierbrouwerijen

Stikstof kan een uitkomst bieden in verschillende stappen van het brouwproces. Zo kan bij het voorspannen en separeren stikstof in de brouwerij worden gebruikt in plaats van CO2. Met behulp van een stikstofgenerator generen we stikstof waarmee we zuurstof uit de tank drukken. Dit levert hetzelfde resultaat, maar tegen lagere kosten en met een groter gemak. In plaats van CO2-patronen te gebruiken, produceren we de stikstof namelijk on site. Hierdoor heb je nooit meer een lege fles of tank.

Andere toepassingen van stikstof in de bierbrouwerij zijn:

  • Reinigen van de productievaten, zodat reststoffen niet vermengd raken met de volgende batch; 
  • Verplaatsen van vloeistoffen van tank naar tank, door middel van druk; 
  • Verdrijven van zuurstof en koolstofdioxide uit de vaten; 
  • Bedienen van pneumatische kleppen; 
  • Spoelen van de bierfusten. 

Presscon kan een stikstofzuiverheid op maat leveren van 99,5% tot 99,999%waardoor er veel mogelijkheden zijn. Elke oplossing vraagt om een specifieke zuiverheidWij adviseren je graag over de mogelijke toepassingen van stikstof bij jouw bierbrouwerij.

USP's

Sterke punten

tot 90% kostenbesparing tot 90% kostenbesparing
Milieuvriendelijker Milieuvriendelijker
Versnelling van het bouwproces Versnelling van het bouwproces
Snel en efficiënt onderhoud Snel en efficiënt onderhoud
Oplossingen

Hoe wij Brouwerijen vooruit helpen

Middels stikstof helpen we bierbrouwerijen hun productieproces voordeliger, sneller en milieuvriendelijker te maken. Benieuwd wat we voor jouw brouwerij kunnen betekenen? Wij helpen je graag vooruit!