Search

Voedingsmiddelen industrie

Foodsector

Stikstofoplossingen voor voedselverwerkende industrie

Verse voeding is kwetsbaar. Zuurstof kan zorgen voor een versneld bederf. Doorrijping zorgt voor verminderde kwaliteit en onnodige verspilling. Door inertisering met stikstof verlengt u de houdbaarheid van uw groente, fruit- of vleesproducten. Dat kan met Modified Atmosphere Packaging (MAP) van Presscon.

Innovatieve toepassingen met stikstof

Door bij het verpakken een inert gas (stikstof) toe te voegen, wordt de rijping gepauzeerd. Dit proces heet Modified Atmosphere Packaging (MAP). MAP-verpakkingen verlengen de houdbaarheid van bijvoorbeeld vlees van 3 tot 21 dagen, kaas van 7 tot 180 dagen en verse pasta van 3 tot 60 dagen, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van het product. 

Een veel gebruikt gas voor MAP is stikstof. Stikstof is een inert gas dat geen chemische reacties aangaat.  Stikstof is geur- en smaakloos en is dus een zeer goede vervanging voor zuurstof. Het kan ook als stabiliserend gas gebruikt worden, waardoor het volume van de verpakking behouden blijft. Hierdoor voorkomt u bolling van de verpakking.

De sterke punten van MAP voor de voedselverwerkende industrie

  • verlenging van houdbaarheid van voedsel
  • behoud kleur en structuur van voedingsmiddelen
  • bescherming van voeding
  • minder tot geen extra chemische additieven (kleur-, geur-, smaak-, bewaarmiddelen) nodig

Maatwerk en ervaring

Presscon levert installaties op maat, volledig afgestemd op uw behoefte en de inrichting van uw bedrijf. Met ruim 20 jaar ervaring en verschillende patenten op onze naam zijn wij dé sparringpartner voor de voedselverwerkende industrie.

Meer weten?

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden om de kwaliteit van de voeding in uw bedrijf te waarborgen door Modified Atmosphere Packaging (MAP). Neem contact op met Presscon.

Advies voor uw bedrijf of sector nodig?

Hoe wij de voedsel verwerking industrie vooruit helpen

Benieuwd naar de manieren waarop stikstof op een veilige en effectieve manier voor kwaliteitverbetering in de voedselindustrie kan zorgen? Wij helpen u graag verder!

Heeft u een andere oplossing nodig?

Search
Search