<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=858597241848862&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Zuurstofverrijking water

Water met een hoog zuurstofgehalte doet planten en bloemen florereren.

Oplossing

Sterkere planten met zuiver water

Een groot probleem binnen de tuinbouw is de biologische vervuiling die zich bevindt in het water. Dit kan invloed hebben op de planten die groeien in dat water. Daarom is het van belang om deze vervuiling tegen te gaan. Dit kan je doen door het water te verrijken met zuurstof. Hierdoor wordt het zuurstofpercentage in het water verhoogd, waardoor je naar een maximale verzadiging of erboven gaat. 

Door deze wijze te hanteren wordt er een constante verbinding gecreëerd tussen het water en de aangebrachte zuurstof. Dit zorgt er ook voor dat zuurstofbellen zich gaan hechten aan wortels van planten die er uiteindelijk voor gaan zorgen dat de biologische druk wordt verlaagd. Daarnaast hechten de zuurstofbellen zich ook aan het vuil in het water. Op deze manier wordt het vuil opgegeten door de bacteriën, omdat deze worden gevoed door het aangebrachte zuurstof in het water. 

Minder zieke planten

Het laten groeien van een plant middels met zuurstof verrijkt water heeft een groot bijkomend voordeel. Door het zeer zuurstofrijke water zullen de planten sterker worden, waardoor ze minder snel ziek worden dan wanneer zij groeien middels regulier water.

Voordelen voor de tuinbouw

Het gebruiken van water dat rijk is aan zuurstof zal een positieve invloed hebben op de kweek van de planten. Het zorgt onder andere voor:

  • Beter gedijende planten;
  • Minder ziektedruk;
  • Gestimuleerde wortelgroei van planten, wat resulteert in grotere en sterkere wortels;
  • Minder aanwezigheid van schimmels en ziektes;
  • Door positieve effecten van onze Vital Oxidizer ervaren veel van onze klanten een afname in het gebruik van chloor, waterstofperoxide en ozon. 
  Offerte aanvragen 
Producten

Onze producten waarmee wij u vooruit helpen

  • Gezond, 'levend' water
  • Natuurlijke reiniging irrigatiesysteem
  • Geen chloor en waterstofperoxide meer nodig
  • Zuurstofverrijking tot een verzadigingswaarde van 100-120%
Presscon Vital-Oxidizer

Waterreiniger

Waterreiniger

BEKIJK PRODUCT
Neem contact op

Offerte of persoonlijk advies?