<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=858597241848862&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Perslucht generatie

Perslucht speelt een cruciale rol in veel productieprocessen, waarbij capaciteit en kwaliteit in evenwicht dienen te zijn.

Oplossing

Persluchtgeneratie

Perslucht is de spil in de aandrijving van veel machines en processen in bijvoorbeeld verpakstations en sorteerunits. Het gebruik van perslucht geeft een enorme krachtexplosie bij processen, die vrijwel onvervangbaar is door een andere toepassing.

Perslucht als aandrijving van machines en processen

Door middel van een compressor wordt de lucht samengedrukt tot een bepaalde druk. Als lucht wordt samengeperst, gaan de moleculen sneller bewegen, waardoor de temperatuur stijgt. Dit verschijnsel heet compressiewarmte. Door het samenpersen wordt de lucht letterlijk in een kleinere ruimte geforceerd, waardoor de moleculen dichter bij elkaar komen. 

De energie die hierbij vrijkomt is gelijk aan de energie die nodig is om de lucht in de kleinere ruimte te persen. Met andere woorden: de energie wordt opgeslagen voor later gebruik. Denk bijvoorbeeld aan een ballon die 'wegvliegt', zodra deze wordt lek gestoken. 

Perslucht efficiënt inzetten

"Is er al perslucht aanwezig?" is één van de eerste vragen die we je zullen stellen. Door hier in een vroeg stadium in mee te denken, kunnen we in veel gevallen een efficiëntere persluchtoplossing leveren. Zo kunnen we mogelijk één grote, frequentie-geregelde compressor leveren, in plaats van een aantal kleinere compressoren. Het voordeel is dat er daardoor geen mix van leidingen en verschillende compressoren ontstaat, dat vaak grotere onderhoudswerkzaamheden en - kosten met zich meebrengen. Het resultaat is een professioneler en betrouwbaarder proces. 

Wanneer er sprake is van een groter compressorpark, biedt een AFX Compressor Controller daarnaast uitkomst om energie te besparen door de compressoren efficiënt aan te sturen. Door van iedere compressor op het park de AFX Controllers met elkaar te koppelen, weten ze van elkaar wat hun status is. Gezamenlijk kan dan worden bepaald welke compressor er moet worden in- of uitgeschakeld.  

Daarnaast adviseren wij altijd om een back-up compressor te installeren, zodat je niet afhankelijk bent van één grote compressor. Is er een keer sprake van een storing of een defect, dan kan de back-up compressor het proces direct overnemen en kom je niet zonder perslucht te zitten. Dit is belangrijk voor het waarborgen van de bedrijfscontinuïteit en biedt ondernemers rust. 

Door een persluchtstraat op te zetten, kunnen we perslucht leveren voor de verschillende aanwezige processen. Om die reden is er vaak een extra uitrusting nodig, in de vorm van filters en adsorptie- of vriesdrogers, om olie en water uit de perslucht te verwijderen. 

Producten

Onze producten waarmee wij jou vooruit helpen

Persluchtgeneratie kent vele toepassingen. Hieronder vind je onze producten. We leveren graag advies op maat voor een oplossing passend bij jouw proces of product.

  • Aan te sluiten op veel compressortypes
  • Zorgt voor constante persdruk en debiet
  • Koppelt compressoren in aparte ruimtes
  • Efficiënte aansturing compressorpark
Presscon AFX-Control

Electronisch aansturingspaneel

Electronisch aansturingspaneel

BEKIJK PRODUCT
  • +25 jaar ervaring met perslucht
  • Eigen innovatie en productieafdeling
  • Maatwerk
  • Duurzame en energiezuinige oplossingen
Compressoren

Compressoren

Compressoren

BEKIJK PRODUCT
Neem contact op

Offerte of persoonlijk advies?