<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=858597241848862&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Drukregeling buffertank

Door gebruik te maken van drukregeling in buffertanks zorg je ervoor dat je de stikstofdruk en de waterhoogte kunt controleren.

Oplossing

Bescherm je buffertank tegen im- en explosie

Om een afgesloten buffertank te beschermen tegen overdruk of vacuüm, zijn beveiligers essentieel. Een afgesloten buffertank beschermt tegen oxidatie middels stikstof en dient beschermd te worden tegen over- en onderdruk, om zo implosie en explosie van de tank te voorkomen. 

Beveiligers tegen over- en onderdruk buffertank

Door wisselingen in temperatuur en waterniveau in de buffertank ontstaan drukverschillen, waardoor een vacuüm of overdruk in de tank kan ontstaan. Hierdoor kan het waterniveau te laag worden om nog water aan de tank te onttrekken, of erger nog; er kan schade aan de buffertank ontstaan. 

Om de stikstofdruk in de tank te reguleren, bieden over- en onderdrukbeveiligers uitkomst. Hiermee wordt de druk in de buffertank gemeten en zal er bij een dreigend vacuüm automatisch een klep openen, om zo met de toestroom van buitenlucht het gewenste drukniveau in de buffertank te herstellen. Tegengesteld kan in geval van overdruk in de buffertank, middels de open verbinding met de buitenlucht, ook het teveel aan stikstof in de tank naar buiten stromen. 

Presscon biedt onder- en overdrukbeveiligers voor zowel horizontale als verticale buffertanks.

Producten

Onze producten waarmee wij u vooruit helpen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua consectetur adipiscing elit.

  • Werkdruk: 8 tot 16 bar
  • Werktemperatuur: -20˚C tot +80˚C
  • 1.000 tot 10.000 liter
Presscon

Water drukvaten

Water drukvaten

BEKIJK PRODUCT
  • Bescherming tegen overdruk
  • Bescherming tegen onderdruk
  • Geschikt voor verticale buffertanken
  • Maatwerk ontwikkeling mogelijk
  • Werkdrukklep voor constante druk
Presscon PV-Serie

Vacuüm- overdrukbeveiliger

Vacuüm- overdrukbeveiliger

BEKIJK PRODUCT
Neem contact op

Offerte of persoonlijk advies?