<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=858597241848862&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Brandpreventie

Niet alle ruimtes zijn geschikt om te voorzien van een sprinklerinstallatie. Stikstof is een effectieve oplossing om brand te voorkomen.

Oplossing

Brandpreventie middels stikstof

Vrieshallen, serverruimtes/UPS, ruimtes met elektrische panelen en/of accu's, silo's met poeder, of andere ruimtes waar kwetsbare producten/materialen aanwezig zijn, kunnen vaak niet beschermd worden middels standaard blussystemen. Bij een brand zullen sprinklers alleen maar schade aanrichten. Daarnaast voorkom je brand niet, maar bestrijd je deze slechts.  

In bepaalde situaties zijn bestaande blusinstallaties geen passende oplossing. Dat kan zijn vanwege de kwetsbaarheid van de opgeslagen producten of omdat de ruimte dusdanig compact is (automatische opslag), dat niet alle hoeken bereikt kunnen worden, terwijl dat wel van belang is. Een brandpreventiesysteem kan dan een oplossing bieden 

Onze systemen voorkomen brand door het zuurstofniveau binnen een ruimte te verlagen. Op deze manier wordt een zuurstofarme omgeving gecreëerd, zodat de kans op een brand of explosie kan worden voorkomen. Het is hierin wel belangrijk dat de ruimte waarin de brandpreventie plaatsvindt, een lage lekwaarde heeft en dat er niet continu mensen in de omgeving moeten werken. Wij bieden een haalbaarheidsstudie aan om te bekijken of brandpreventie middels stikstof voor jouw organisatie een passende oplossing biedt. 

Eén systeem voor meerdere ruimtes

Afhankelijk van het opgeslagen product wordt het gewenste zuurstofpercentage bepaald. Daarna wordt gekeken naar hoe we de oplossing zo energie-efficiënt mogelijk in kunnen zetten. Natuurlijk is het goed mogelijk dat verschillende ruimtes vragen om een ander zuurstofniveau. Ons systeem kan worden gebruikt om meerdere ruimtes onder verschillende stikstofpercentages te bewaken. Dat maakt het efficiënt én energiezuinig.

Bovendien onderscheidt onze HP-PSA technologie zich door een geoptimaliseerde luchtstroom in de generator en een uniek aandruksysteem voor de actieve kool. Naast het lage persluchtverbruik betekent dit ook dat bij het gebruik van een LOX systeem een compressor met een kleinere capaciteit gebruikt kan worden om de vereiste persluchthoeveelheid te bereiken.

Een energiezuinige oplossing

Persluchtcompressoren, die gebruikt worden om stikstof te produceren, staan bekend als energievreters. Daarnaast is een zo laag mogelijke persluchtfactor belangrijk voor het energieverbruikPresscon maakt gebruik van één van de meest efficiënte compressoren in de markt en onze HP-PSA-systemen hebben een bijzonder lage persluchtfactor. Je bespaart dus flink op het energieverbruik. Onze gecompenseerde én gepatenteerde zuurstofsensoren meten zeer accuraat, doordat we kunnen schakelen op honderdste (in plaats van tienden). Hierdoor kunnen we een heel stabiel niveau bereiken met een afwijking van één tiende en zijn onze systemen energiebesparend. Bovendien is een zeer lange levensduur kenmerkend voor onze systemen.

24/7 service

Voor Presscon is het belangrijk dat wij de problemen van onze klanten kunnen opvangen. Daarom kunnen wij onze systemen 24/7 monitoren, indien dit gewenst isHierdoor kunnen we onze klanten ontzorgen en proactief acteren op eventuele problemen of onregelmatigheden. 

Producten

Onze producten waarmee wij u vooruit helpen

Presscon LOX

Zuurstofreductie brandpreventie systeem

Zuurstofreductie brandpreventie systeem

BEKIJK PRODUCT
 • Aan te sluiten op veel compressortypes
 • Zorgt voor constante persdruk en debiet
 • Koppelt compressoren in aparte ruimtes
 • Efficiënte aansturing compressorpark
Presscon AFX-Control

Electronisch aansturingspaneel

Electronisch aansturingspaneel

BEKIJK PRODUCT
 • Afwijktolerantie van slechts 0,1%;
 • Toepasbaar tot –30°C
 • Volledige softwarematige kalibratie op 5 punten
 • Ongevoelig voor barometrische drukveranderingen
 • Inzetbaar bij zeer hoge én zeer lage temperaturen
 • Meetnauwkeurigheid van 0,01%
 • Druk-, temperatuur- en RV-gecompenseerd
Presscon LOX Detect

Precisie zuurstofsensor

Precisie zuurstofsensor

BEKIJK PRODUCT
 • +25 jaar ervaring met perslucht
 • Eigen innovatie en productieafdeling
 • Maatwerk
 • Duurzame en energiezuinige oplossingen
Compressoren

Compressoren

Compressoren

BEKIJK PRODUCT
Neem contact op

Offerte of persoonlijk advies?