Met meer dan 20 jaar ervaring in de productie van stikstofgeneratoren is PRESSCON een marktleider in het ontwerpen en leveren van complete stikstofoplossingen voor een verscheidenheid aan industrieën.

Bij stikstof tankafdekking wordt een stroming stikstofgas met een zuiverheid tussen 95% en 99,9%, in de tank boven het vloeistofniveau gepompt om de dampruimte op de bovenkant van de tank met stikstof te vullen waarbij zuurstof en eventuele andere ongewenste gassen worden verdrongen.

Tankafdekking wordt voornamelijk ten einde van het voorkomen van contact tussen verschillende reactieve stoffen met zuurstof gebruikt, evenals ter voorkoming van opbouw van vluchtige dampen en het daarmee ontstaan van potentieel gevaarlijke omstandigheden.

Hier zijn een paar industrieën waar stikstofdekens veel gebruikt worden:

 • Farmaceutische industrie
 • Petroleumindustrie
 • Petrochemische industrie
 • Voedingsindustrie (zowel voor productie- als verpakkingsprocessen als voor
  langeafstandsvervoer van bederfelijke producten)
 • Geothermische installaties
 • Diverse andere industrieën waar de productieprocessen het in contact komen
  van brandbare of giftige stoffen of blootstelling aan
  andere brand- en explosiegevaren tot gevolg hebben.

Voor productieprocessen die gebruik maken van een stikstofdeken, is het gebruik van een stikstofgenerator meestal een veel meer kosteneffectieve oplossing dan het kopen van vloeibare stikstof gasflessen.
Bovendien zijn de operationele kosten door de hoge energie-efficiëntie van onze N-Gen-stikstofgenerators de zeer hoge betrouwbaarheid en onderhoudsvriendelijk ontwerp ongeëvenaard laag.

De Presscon N-Gen stikstofgeneratoren zijn de ideale oplossing voor on-site stikstofproductie en stikstofdekens

Ons N-Gen systeem, dat gebruik maakt van de eigen HP-PSA stikstofproductie technologie, is op dit moment het meest energiezuinige stikstofgeneratiesysteem op de markt.
Wij werken samen met onze klanten, zodat de juiste technische aanpak wordt genomen, afhankelijk van de toepassingsvereisten, zowel voor de afdekmethode als voor de systeemcapaciteit en integratie.
Onze stikstofgeneratoren kunnen worden aangepast voor de volgende bedekkingsmethoden en PRESSCON kan een complete installatie leveren die ofwel geïntegreerd is met andere controle- en bewakingssoftware of volledig bestuurd wordt met behulp van onze software.

 • Continu flow stikstofdeken
  Een continue stroom van stikstof wordt gebruikt om veilige zuurstofconcentraties in een tankkopruimte te handhaven.
 • Systeemdruk besturing
  Stikstof wordt geïntroduceerd in de tankexpansieruimte om de ingestelde druk te handhaven. Het hebben van een tank onder druk met stikstof vermindert de zuurstof intreding en kan het stikstofverbruik verlagen in vergelijking met continue zuivering.

Druksensoren en zuurstofsensoren:

PRESSCON kan ook alle benodigde druk- en zuurstofniveausystemen leveren die nodig zijn voor de optimale controle en controle van het systeem.

Advies en maatwerk

PRESSCON heeft een eigen ontwikkelingsafdeling, fabriceert zelf en kan daardoor Nederlandse kwaliteit leveren voor een interessant prijsniveau.
Veel van onze producten zijn ‘Plug and Play’, gemakkelijk te bedienen en te onderhouden.
PRESSCON is gespecialiseerd in metaalbewerking, elektrotechniek en besturingssoftware en kan eventueel geheel naar uw wens individueel ontwikkelen.

After Sales:

Wij bieden u diverse onderhoudsvormen aan op basis van regie of op basis van het afsluiten van een onderhoudsovereenkomst voor zowel binnen- en buitenland.
Wij hebben gestreefd naar eenvoudig ontwerp met simpele technieken en wij verzorgen opleidingen zodat installeren en onderhouden ook door de klant zelfstandig kan worden uitgevoerd.
Met onze 24/7 servicedienst staan wij dag en nacht klaar en bieden wij u de service en kwaliteit die u mag verwachten. Hierdoor zijn wij een betrouwbare partner om mee samen te werken.

Wilt u meer informatie over onze stikstof-blanketing oplossingen? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op