Pressure Swing Adsorption (PSA) is het proces dat er voor zorgt dat perslucht wordt omgezet naar een mengsel van zuivere stikstof.
De zuiverheid kan op basis van de gewenste toepassing worden ingesteld.
De benodigde perslucht kan door een dedicated compressor of door een eigen compressor geleverd worden.

Het PSA proces verloopt als volgt.

fig. 1

fig. 2

Presscon-HP-PSA-afbeelding-2

Presscon-HP-PSA-afbeelding-1

De cilinders zijn gevuld met actieve kool
PSA cilinder 1 (links) wordt op druk gezet met perslucht.
De zuurstof moleculen worden vast gehouden door het actieve kool en de stikstof moleculen worden doorgelaten.

Het systeem bestaat uit twee samenwerkende cilinders. Tijdens het proces is 1 cilinder stikstof aan het produceren, terwijl de andere aan het regenereren is.

Op basis van de PSA techniek heeft PRESSCON een eigen systeem ontwikkeld dat afrekent met de nadelen van de traditionele PSA systemen; het High Performance Adsorption systeem.

De HPSA technologie onderscheidt zichzelf door een geoptimaliseerde luchtstroom in het systeem en een uniek aandruksysteem voor het actieve kool.
Deze verbeteringen zorgen voor een systeem dat milieuvriendelijk is met een aanzienlijke langere levensduur en een lager energieverbruik. Onze gepatenteerde compressiebuizen hebben minder dan 2m3 perslucht nodig om 1m3 van 95% zuivere stikstof te produceren. Naast het lage persluchtverbruik betekent dit ook dat bij het gebruik van een PRESSCON stikstof generator een compressor met een lagere capaciteit gebruikt kan worden om de gewenste persluchthoeveelheid te bereiken, of de extra capaciteit van de compressor kan bij een andere bedrijfsproces gebruikt worden.
In vergelijking tot de traditionele PSA technologie, biedt de HPSA een forse energiebesparing van 30%, en wanneer vergeleken met een membraan systeem kan de energiebesparing oplopen tot wel 50%!

De stikstofzuiverheid kan bij onze HPSA systemen tot 99,9997% ingesteld worden.

Wilt u meer informatie over de HPSA technologie? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op