De PRESSCON expansiesystemen zijn systemen voor:

  • Horizontale opslagtanks (HORNIT systemen).
  • Verticale opslagtanks (VERNIT systemen).

Het doel van een PRESSCON expansiesysteem is veiligheid door:

  • Het voorkomen van roest/ oxidatie.
  • Het op druk houden van de verwarming- of koelinstallatie.
  • Het bewaken van het waterniveau.

PRESSCON gebruikt gepatenteerde HPSA (High Performance Pressure Swing Absorption) stikstof generatoren om diverse water systemen zoals verwarming en koeling installaties te conserveren.
De HPSA generatoren worden ontworpen en gebouwd in onze eigen fabriek.

Onze eigen HPSA technologie biedt energiebesparingen tot 30% in vergelijking met andere PSA-systemen, en in vergelijking met de membraantechnologie of het cryogene scheidingsproces kunnen energiebesparingen oplopen tot 50% of meer.

Door stikstof in plaats van perslucht in te gebruiken, worden buffertanks, expansie vaten en het volledige verwarming / koel systemen beschermt worden tegen roest vorming, oxidatie en of explosie gevaar.
De expansie systemen kunnen op 2 verschillende manieren worden toegepast. De VERNIT systemen zorgen voor het reguleren van de druk van de stikstofdeken en monitoren het waterniveau in de verticale warmteopslagtank. Ook kan het indien gewenst het waterniveau reguleren. De HORNIT systemen zorgen voor het reguleren van de totale systeemdruk en monitoren het waterniveau in de horizontale warmteopslagtank.

PRESSCON ontwerpt en levert niet alleen de Stikstof generatoren, maar werkt ook samen met de projecttechnici om de meest robuuste stikstof installaties te ontwerpen en om ze volledig te integreren volgens projectvereisten.

Daarnaast zijn wij ook toeleverancier van het gehele assortiment van Reflex expansie automaten.

Advies en maatwerk

PRESSCON heeft een eigen ontwikkelingsafdeling, fabriceert zelf en kan daardoor Nederlandse kwaliteit leveren voor een interessant prijsniveau.
Veel van onze producten zijn ‘Plug and Play’, gemakkelijk te bedienen en te onderhouden.
PRESSCON is gespecialiseerd in metaalbewerking, elektrotechniek en besturingssoftware en kan eventueel geheel naar uw wens individueel ontwikkelen.

After Sales:

Wij bieden u diverse onderhoudsvormen aan op basis van regie of op basis van het afsluiten van een onderhoudsovereenkomst voor zowel binnen- en buitenland.
Wij hebben gestreefd naar eenvoudig ontwerp met simpele technieken en wij verzorgen opleidingen zodat installeren en onderhouden ook door de klant zelfstandig kan worden uitgevoerd.
Met onze 24/7 servicedienst staan wij dag en nacht klaar en bieden wij u de service en kwaliteit die u mag verwachten. Hierdoor zijn wij een betrouwbare partner om mee samen te werken.

Wilt u meer informatie over onze expansiesystemen? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op