Dankzij de marktleidende energiezuinigheid en betrouwbaarheid van onze stikstofgeneratoren, worden PRESSCON expansiesystemen gebruikt in onder andere kas verwarmingssystemen, gecentraliseerde stadsverwarmingssystemen, buurtverwarmingssystemen en geothermische installaties

De PRESSCON expansiesystemen zijn systemen voor:

• Horizontale opslagtanks (HORNIT systemen).
• Verticale opslagtanks (VERNIT systemen).

Het doel van een PRESSCON expansiesysteem is veiligheid verzekeren door:

• Het voorkomen van roest/ oxidatie.
• Het op druk houden van de verwarming- of koelinstallatie.
• Het bewaken van het waterniveau.
• Expansie in een buffertank op te vangen.

Werking / doel van het expansiesysteem

PRESSCON gebruikt HPSA (High Performance Pressure Swing Absorption) stikstofgeneratoren om diverse water systemen zoals verwarming- en koelingsinstallaties te conserveren.
Dit houdt in dat de buffertanks, expansie vaten en de volledige verwarming / koel systemen beschermd worden tegen roestvorming, oxidatie en/of explosie gevaar.
De expansiesystemen kunnen op twee verschillende manieren worden toegepast. De VERNIT systemen zorgen voor het reguleren van de druk van de stikstofdeken en het monitoren van het waterniveau in de verticale warmteopslagtank. Ook kan het, indien gewenst, het waterniveau reguleren. De HORNIT systemen zorgen voor het reguleren van de totale systeemdruk en het monitoren van het waterniveau in de horizontale warmteopslagtank.
De HPSA generatoren worden ontworpen en gebouwd in onze eigen fabriek.

Daarnaast zijn wij ook toeleverancier van het gehele assortiment van IMI (pneumatex) en Reflex expansieautomaten.

Advies en maatwerk

PRESSCON heeft een eigen ontwikkelingsafdeling, fabriceert zelf en kan daardoor Nederlandse kwaliteit leveren voor een interessant prijsniveau.
Veel van onze producten zijn ‘Plug and Play’, gemakkelijk te bedienen en te onderhouden.
PRESSCON is gespecialiseerd in metaalbewerking, elektrotechniek en besturingssoftware en kan eventueel geheel naar uw wens individueel ontwikkelen.

After Sales:

Wij bieden u diverse onderhoudsvormen aan op basis van regie of op basis van het afsluiten van een onderhoudsovereenkomst voor zowel binnen- en buitenland.
Wij hebben gestreefd naar eenvoudig ontwerp met simpele technieken en wij verzorgen opleidingen zodat installeren en onderhouden ook door de klant zelfstandig kan worden uitgevoerd.
Met onze 24/7 servicedienst staan wij dag en nacht klaar en bieden wij u de service en kwaliteit die u mag verwachten. Hierdoor zijn wij een betrouwbare partner om mee samen te werken.

Wilt u meer informatie over onze beschermingsoplossingen voor verwarmingssystemen? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op