PRESSCON heeft meer dan 20 jaar ervaring in het ontwerp en de fabricage van betrouwbare en energiezuinige stikstofgeneratoren voor een groot aantal toepassingen.

Een van de toepassingen van onze N-Gen betreft het gebruik in grootschalige aardwarmte installaties.

Vanwege alle technische uitdagingen waarmee aardwarmte installaties geconfronteerd worden, wordt stikstof breed toegepast als inert gas. Dit gaat van drukstabilisatie tot het verhogen van de operationele veiligheid van de installatie.

Stikstofgas (distikstof) wordt gebruikt voor verschillende processen binnen een aardwarmte installatie zoals:

   • gebruikt als een inert gas voor stikstofdekens op opslagtanks;
   • stikstof wordt direct geïnjecteerd in de aardwarmtebron om oxidatie van de stalen bronbuizen en appendages te voorkomen;
   • verdringing van zuurstof ter voorkoming van oxidatie van de ontgassingstank;
   • uitgebreid gebruikt voor filterspoelen en het starten van de installatie, zodat er geen zuurstof in de waterstroom in contact komt met de installatie en derhalve corrosie voorkomt;
   • in het algemeen gebruikt waar de waterstroom met lucht in contact zou kunnen komen om ervoor te zorgen dat de waterkwaliteit niet fluctueert;
   • onze stikstof installaties kunnen ook volledig geïntegreerd worden met het expansiesysteem van een secundair verwarmingsnetwerk (vaak gevonden in grootschalige geothermische installaties);
   • het aanleveren van stikstof voor de afdichtingen van boosterpompen en pneumatische ventielen die buiten werken, vanwege het lage dauwpunt van stikstof van -70. Met stikstof in deze toepassing voorkomt u vocht en waterdamp in vergelijking met perslucht, waardoor de kans op storingen aan de installatie bij lage temperaturen wordt verminderd.

Door de veelheid van processen waar stikstof wordt gebruikt, is het nog belangrijker om een ​​energiezuinige on-site stikstofgenerator te gebruiken.

Onze eigen HPSA technologie biedt energiebesparingen tot 30% in vergelijking met andere PSA-systemen, en in vergelijking met de membraantechnologie of het cryogene scheidingsproces kunnen energiebesparingen oplopen tot 50% of meer.

PRESSCON ontwerpt en levert niet alleen de stikstofgenerator, maar werkt ook samen met de projecttechnici om de meest robuuste stikstofinstallaties te ontwerpen en om ze volledig te integreren volgens projectvereisten.

We hebben ook onze ervaring toegepast bij het werken aan complexe stikstofinstallaties, persluchtinstallaties en brandpreventiesystemen door volledig geïntegreerde drukmonitoring en zuurstofmonitoringssystemen te ontwikkelen en te installeren.

Advies en maatwerk

PRESSCON heeft een eigen ontwikkelingsafdeling, fabriceert zelf en kan daardoor Nederlandse kwaliteit leveren voor een interessant prijsniveau.
Veel van onze producten zijn ‘Plug and Play’, gemakkelijk te bedienen en te onderhouden.
PRESSCON is gespecialiseerd in metaalbewerking, elektrotechniek en besturingssoftware en kan eventueel geheel naar uw wens ontwikkelen.

After Sales:

Wij bieden u diverse onderhoudsvormen aan op basis van regie of op basis van het afsluiten van een onderhoudsovereenkomst voor zowel binnen- als buitenland.
Wij hebben gestreefd naar eenvoudig ontwerp met simpele technieken en wij verzorgen ook opleidingen zodat installeren en onderhouden ook door de klant zelfstandig kan worden uitgevoerd.
Met onze 24/7 servicedienst staan wij dag en nacht klaar en bieden wij u de service en kwaliteit die u mag verwachten. Hierdoor zijn wij een betrouwbare partner om mee samen te werken.

Wilt u meer informatie over onze oplossingen voor aardwarmteprojecten? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op