Search

Werkingsprincipes zuurstofreductie brandpreventiesystemen

Werkingsprincipes

De voordelen van het voorkomen van brand, in plaats van blussen, maken zuurstofreductie-systemen zeer geschikt voor toepassingen waar vuur onvervangbare schade kan veroorzaken en waar traditionele brandblussystemen onacceptabel of ongeschikt zijn.

Hypoxische lucht technologie voor brandpreventie, ook wel bekend als een zuurstofreductie-systeem (Presscon FX Prevent-systemen, LOX Low Oxygen Systems), is een proactieve brandbeschermingstechniek gebaseerd op een permanente reductie van het zuurstofniveau in de beschermde ruimtes. De technologie van het verlagen van het zuurstof door het toedienen van stikstof wordt al tientallen jaren toegepast in diverse bedrijfstakken.

We hebben meer dan 20 jaar ervaring met verschillende methodes voor het regelen van de zuurstof en stikstof concentraties in de lucht, met behulp met stikstofgeneratoren. De land- en tuinbouwindustrie gebruikt de principes van deze technologie om goederen te conserveren. De petrochemische industrie gebruikt het om een stikstofdeken op brandbare materialen te creëren (blanketing). In die hoedanigheid heeft deze technologie bewezen zeer succesvol en betrouwbaar te zijn. De meest populaire methodes in deze sector gebruiken een membraanfilter of een (V)PSA filter, wat staat voor “(Vacuüm) Pressure Swing Adsorptie”.

High Performance PSA (HP-PSA)

Met het gebruik van PSA (Pressure Swing Adsorption) technologie heeft Presscon FX Prevent een compleet nieuw (HP – High Performance) systeem ontwikkeld dat de nadelen elimineert die ondervonden werden bij een traditioneel PSA-systeem. De HP-technologie onderscheidt zichzelf door een geoptimaliseerde luchtstroom in het systeem en een uniek aandruksysteem voor het actieve kool. Deze verbeteringen zorgen voor een systeem dat milieuvriendelijk is, met een aanzienlijke langere levensduur en een lager energieverbruik. Onze gepatenteerde compressiebuizen hebben minder dan 2 m3 perslucht nodig om 1 m3 van 95% zuivere stikstof te produceren. Naast het lagere energieverbruik, betekent dit ook dat bij het gebruik van een LOX-systeem een compressor met een lagere capaciteit gebruikt kan worden om de gewenste persluchthoeveelheid te bereiken.

In vergelijking tot de traditionele PSA-technologie, biedt de HP-PSA een forse energiebesparing. Wanneer je dit vergelijkt met een membraan systeem kan een energiebesparing van wel 50% gerealiseerd worden!

Ontdek de Presscon LOX

In de afgelopen decennia hebben we op basis van onze ervaring structureel gewerkt aan de doorontwikkeling van de Presscon Lox “Low Oxygen System”.

Al onze producten worden ontwikkeld en geassembleerd in onze eigen fabriek in Honselersdijk en hebben zich ontwikkeld rond de kernwaarden van ons bedrijf: innovatie, kwaliteit en flexibiliteit.
Doordat we de productie in eigen beheer hebben, zijn wij een zeer flexibele organisatie. Dit maakt het mogelijk om te bouwen naar uw specifieke wens en een aangepaste installatie te leveren die voldoet aan uw wensen, in plaats van een standaard productrange. Wij zorgen daarbij voor maximale veiligheid van jouw product of proces en aanzienlijk lagere draaikosten. Presscon FX Prevent biedt je scherp geprijsde systemen met een langdurige werking en kosten-efficiënt onderhoud.

Onze doelen

Wij zetten ons in voor het creëren van een zo veilig mogelijke omgeving, in nauwe samenwerking met onze klanten én eisende partijen, zoals de overheid en verzekeraars. Wij kunnen je ondersteunen in het beperken, of in sommige gevallen zelfs elimineren, van de de schade aan werknemers, eigendommen of omgeving, veroorzaakt door vuur.

Search
Search