Search

Kaapse Brouwers neemt voor hun samengestelde stikstofgenerator in gebruik

Tjomme Zijlstra: "Ik ben benieuwd wat het bespaart en qua smaak oplevert."

Onlangs nam craft bierbrouwerij Kaapse Brouwers, de speciaal voor hun samengestelde stikstofgenerator in gebruik. De Presscon N-Gen stikstofgenerator voorkomt oxidatie van bier tijdens het brouwproces en vervangt het vaak dure CO2.

Onlangs nam craft bierbrouwerij Kaapse Brouwers, de speciaal voor hun samengestelde stikstofgenerator in gebruik. De Presscon N-Gen stikstofgenerator voorkomt oxidatie van bier tijdens het brouwproces en vervangt het vaak dure CO2. Tsjomme Zijlstra, oprichter en één van de eigenaren: “Destijds zagen we de stikstofgenerator bij een collega brouwer staan. Ik ben benieuwd wat stikstof in onze brouwerij doet. Wat het bespaart, maar ook wat het aan smaak oplevert.”

Kaapse Brouwers is een craft bierbrouwerij in het Rotterdam Makers District. In de kelder van het Keilepand gaat men efficiënt met de beschikbare ruimte om. De stikstofgenerator is dan ook speciaal op maat gemaakt voor Kaapse Brouwers. In het ontwerp en uitvoering kozen we ervoor om de generator op een solide RVS stelling te plaatsen. Precies zo, dat het mogelijk is om onder de generator vier pallets te plaatsen.

Voordeel productie stikstof op locatie

Bierbrouwers gebruiken stikstof om oxidatie tijdens het brouwproces te voorkomen. De Presscon N-gen produceert altijd de benodigde hoeveelheid stikstof op locatie. Kaapse Brouwers gebruiken stikstof bij het voorspannen van hun tanks, reinigen van de bierleidingen en als duwgas voor transport van bier tussen drukvaten. Naast het gebruiksgemak, komen alle toepassingen van het op locatie produceren van stikstof neer op één groot voordeel: kostenbesparing. Afhankelijk van de inkoop- en leveringskosten van CO2, verdient een brouwer zijn investering in twee jaar terug. Daarna realiseert men een forse kostprijsverlaging. Dat is met recht, een speciaal biertje!

Search
Search