<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=858597241848862&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 

Vandemoortele – LOX Brandpreventie systeem – Athies, France

Vandemoortele LOX brandpreventie systeem

18 maart 2021

Presscon FX Prevent is trots om de voltooiing van een LOX Fire Prevention-systeem aan te kondigen, in opdracht van de Belgische voedselproducent VANDEMOORTELE, in Athies, Frankrijk. Vandermoortele is een Belgisch familiebedrijf dat is opgericht in 1899. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in banketproducten, culinaire oliën en vetten. Het bedrijf is in een eeuw uitgegroeid tot een echt internationaal voedingsbedrijf, dankzij hun toewijding aan authentieke gerechten, voedseltraditie en technologie.

Vandemoortele benaderde Presscon FX Prevent met het verzoek om een ​​LOX zuurstofreductie – brandpreventiesysteem voor het gekoelde hoogbouwmagazijn van hun moderne productiefaciliteit in Athies, Frankrijk, te ontwerpen en te bouwen.

Vandemoortele en Presscon FX Prevent

Omdat het een volautomatisch magazijn is dat werkt op temperaturen onder het vriespunt, erkent Vandemoortele het belang van het nemen van de best mogelijke preventieve maatregelen om hun investering en hun werknemers te beschermen tegen mogelijke branduitbraken.

Omdat omgevingslucht extreem droog is in gekoelde magazijnen, is de kans op branduitbraken, als gevolg van een mogelijke storing van automatiseringsapparatuur of het zich veel sneller verspreiden van vonken, hoger.
Het is daarom van groots belang om het magazijn te beschermen door het zuurstofniveau te verlagen tot 16,8%, waarbij verbranding bijna onmogelijk wordt.

Een van de belangrijkste redenen waarom Vandemoortele voor het LOX-brandpreventiesysteem koos, was de ongeëvenaarde energie-efficiëntie van onze HP-PSA-stikstofgenerator units. Deze zijn tot 50% energie-efficiënter dan concurrerende units die membraantechnologie of conventionele PSA-technologie gebruiken en hebben ook een veel langere levensduur. De LOX-stikstofgenerators hebben een zeer compact en flexibel ontwerp dat zeer efficiënte systeemschaling mogelijk maakt. De gekozen oplossing was een redundante N + 1-installatie met behulp van onze nieuwste generatie stikstofproductie-units.

 

Opbouw stikstofproductie-units

Onze stikstofproductie-units zijn gebouwd met alleen hoogwaardige onderdelen. Het ontwerp van de units maakt de toegang tot de onderdelen eenvoudig, wat de uitvaltijd tijdens onderhoudswerkzaamheden vermindert. Het systeem bestaat verder uit 4 stikstofproductie-units die samenwerken om een ​​luchtstroom van 465 m3 per uur met een stikstofgehalte van 95% te garanderen.

Perslucht van de LOX stikstofgenerator

De persluchttoevoer die nodig is voor de LOX stikstofgeneratoren worden geleverd door twee compressoren om N + 1-redundantie (55 kW / h compressor + 30 kW / h compressor) te bereiken. De reservecapaciteit wordt verzorgd door de persluchtvoorzieningen van de fabriek. De lokale persluchtvoorziening is geleverd door Presscon FX Prevent en omvat drogers, filters en olie-waterafscheiders voor de geproduceerde stikstof. De perslucht is geconditioneerd om te voldoen aan de ISO-kwaliteitsnormen ISO 8573-2010-15 / A01-B04-C01. De HP-PSA-stikstofgeneratoren brengen het dauwpunt van de geproduceerde stikstof verder tot -70 ° C.

Besturing en bewaking LOX brandpreventie-systeem

Om het zuurstofniveau in het beschermde gebied goed te kunnen bewaken, heeft Presscon FX Prevent ook twaalf OX Precision Oxygen Sensors in het beschermde gebied geïnstalleerd, evenals nog 5 OX-sensoren in de aangrenzende kamers en de technische ruimte.

Vandermoortele_PressconHet systeem beschikt ook over 5 LCD-schermen (met zuurstofniveau-aflezing) gemonteerd naast de deuren in aangrenzende ruimtes en 1 LCD-display (met zuurstofniveau-aflezing) in de technische ruimte. Voor een optimale bewaking van het systeem zal de LOX-regelunit, die alle sensoren centraliseert en de stikstofproductie-units aanstuurt, samengevoegd worden in het centrale brand- en gebouwbeheersysteem van de klant.

Vanwege de energie-efficiëntie van onze LOX stikstofproductie-units en hun lange levenscyclus, zijn wij er van overtuigd dat Vandemoortele de laagst mogelijke totale eigendomskosten voor dit systeem zal bereiken.

We kijken ernaar uit om met hen samen te werken aan toekomstige projecten!