<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=858597241848862&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Samenwerking met ELCSI

Door de samenwerking met ELCSI kan Presscon FX Prevent nu beter inspelen op de behoeften van de Franse markt.

ELCSI - Franse markt

26 april 2021

In de afgelopen jaren heeft Presscon FX Prevent innovatieve brandveiligheidsoplossingen ontwikkeld die gebruik maken van de techniek van zuurstofreductie. Op 1 september 2016 heeft Presscon FX Prevent een samenwerkingsovereenkomst getekend met het bedrijf ELCSI, onder leiding van Eric Lejars.

ELCSI en Presscon FX Prevent

Presscon FX Prevent onderscheidt zich van de concurrent door onder andere het gebruik van gepatenteerde zirkoniumdioxide zuurstofsensoren . Deze sensoren hebben een hoge betrouwbaarheid en stabiliteit tijdens het meten en optimaliseren van de stikstofproductie. Dit resulteert in een verlaging van het stroomverbruik en dus ook in lagere energiekosten. Na onze successen op de Nederlandse en Belgische markt, zal het partnerschap met ELCSI ervoor zorgen dat FX Prevent 

haar systemen ook op de Franse markt kan aanbieden.

Achtergrond ELCSI

Eric Lejars (54) is afgestudeerd ingenieur van de École Supérieure d’Électricité (Supélec) en heeft een Master in Management van HEC Paris. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van brandveiligheid. Voor het oprichten van ELCSI, had hij verschillende functies bij Cerberus Guinard, Siemens Building Technologies waar hij de brandveiligheid divisie beheerde voor meer dan 6 jaar, en meest recent Wagner Group GmbH.

Eric Lejars heeft een actieve bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de brandveiligheid markt als lid van diverse beroepsverenigingen (GESI, GIFEX, EURALARM) en door deel te nemen aan normalisatiewerkzaamheden van AFNOR en CEN / CENELEC. In het bijzonder was hij lid van de werkgroep gewijd aan de EN16750 norm die betrekking heeft tot brandbeveiligingsinstallaties door het permanent verlagen van het zuurstofniveau.

ELCSI-logo

FXPrevent_presscon