<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=858597241848862&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 

LOX brandpreventiesysteem geleverd voor een automatisch vrieshuis in Zuid-Europa.

Dafgårds project – Zweden

18 maart 2021

Dafgårds is een Zweedse voedsel producent en is opgericht in 1937 door Gunnar Dafgård. Dafgårds is een familiebedrijf dat bekend staat als pionier in diepvriesmaaltijden.
Het succes en de continuïteit van het bedrijf is te danken aan de inzet van de familie om de ambitie van hun grootvader Gunnar, de focus op kwaliteit en innovatie, te volgen.

 

Dafgårds vrieshuis

In 2015 breidt Dafgårds hun productiefaciliteit in Källby uit door het bouwen van een state-of-the-art automatisch hoogbouw vrieshuis met een oppervlakte van ongeveer 4.100 m2. Het vrieshuis heeft een hoogte van 34 meter (een totaal volume van ongeveer 140.000 m3) en een werktemperatuur van -28° Celsius.

De oplossing

Omdat het een automatisch systeem is dat werkt bij lage temperaturen, is het van groot belang om het risico op oververhitting of elektrische storingen van kabels, schijven of andere sub-componenten te minimaliseren, zodat deze niet kunnen ontbranden. Brand in deze extreem droge omgeving kan zich snel verspreiden. De oplossing die Dafgårds gekozen heeft om hun investering, projecten, werknemers en bedrijfscontinuïteit te beschermen, is een LOX (Low Oxygen) brandpreventie systeem.

Dafgards_1Dafgards_2 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LOX brandpreventie systeem

Omdat Dafgårds gekozen heeft voor een duurzaam vrieshuis, heeft ons LOX brandpreventie systeem haar concurrentie verslagen door ongeëvenaarde energie-efficiëntie. Met ons LOX brandpreventie systeem wordt in vergelijking met conventionele PSA-systemen en membraan-systemen tot wel 50% bespaard op energiekosten.

Het systeem dat we ontworpen en gebouwd hebben, gebruikt twee 30 kW compressoren (waarvan één compressor zorgt voor een redundant systeem) en een 22 kW compressor.

De luchtstroomcapaciteit van het systeem is ongeveer 300 m3 per uur met een stikstofconcentratie van 95%. Door het inblazen van deze hypoxische lucht in het vrieshuis, wordt het zuurstofgehalte verlaagd tot 16%. Op dit punt is het ontstaan en uitbreiden van brand onmogelijk.

Presscon FX Prevent - After Sales Services

Klanttevredenheid en de kwaliteit van ons werk zijn onze topprioriteiten bij het werken met onze klanten. Bij Presscon FX Prevent hebben we ons eigen ervaren installatie- en serviceteam bestaand uit hoog opgeleide servicetechnici (VCA gecertificeerd) die het onderhoud van de LOX brandpreventie systemen en perslucht installaties kunnen uitvoeren. We bieden diverse onderhoudsmodellen aan, op basis van een uurtarief of in de vorm van een onderhoudscontract voor zowel in Nederland als daarbuiten. Ook hebben we een samenwerkingsverband met betrouwbare serviceteams in verschillende landen om zo onnodige onderhoudskosten voor onze klanten te voorkomen.