<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=858597241848862&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Maakindustrie

Binnen de gehele maakindustrie kan stikstof worden ingezet tijdens het productieproces. Het gebruiken hiervan is voordelig voor verschillende doeleinden. Door stikstof te betrekken bij het proces kan er nóg efficiënter en beter worden geproduceerd.

Branche

Stikstof voor de maakindustrie

Stikstof wordt binnen de maakindustrie op grote schaal en in uitlopende sectoren toegepast. 

Stikstof is een inert gas en heeft in hoge concentraties een zuurstofverdrijvende werking. Hierdoor zijn de toepassingen eindeloos, denk bijvoorbeeld aan brandpreventie, het voorkomen van oxidatie, als verpakkingsgas in de voedingsmiddelenindustrie en als beschermgas in de metaalindustrie. 

Stikstof kan fungeren als backinggas ter bescherming van een lasverbinding. Het backinggas zorgt ervoor dat het zuurstof verdreven wordt aan de kant waar de doorlas wordt gemaakt. De doorlaszijde is in feite de achterkant van de las. Door het gebruik van stikstof wordt er voorkomen dat zuurstof kan inwerken op het smeltbad, zodat de lasverbinding ook in de toekomst beter bestand is tegen corrosie.

Ditzelfde probleem van oxidatie doet zich voor bij solderen met metalen. Vooral bij PCB's (Printed Circuit Board) is het van belang dat er geen corrosie van het soldeermetaal ontstaat, omdat dit kan leiden tot kortsluitingen en onderbroken verbindingen. Door de stikstof op het verbindingsmateriaal te blazen wordt de zuurstof verdreven. De zuiverheid van de stikstof moet minimaal 99,99% zijn; een lagere zuiverheid zal een negatief effect hebben op het soldeerwerk.

USP's

Presscon als partner voor de maakindustrie

sparringspartner sparringspartner
patenthouder patenthouder
uitmuntende after sales service uitmuntende after sales service
oneindig veel toepassingen oneindig veel toepassingen
Oplossingen

Hoe wij de maakindustrie vooruit helpen

Benieuwd naar wat Presscon kan betekenen voor jouw bedrijf in de maakindustrie? We denken graag met je mee over hoe we jouw bedrijf vooruit kunnen helpen met stikstof.